Vítězná dohrávka ve Staré Pace!

JAKO 1.B TŘÍDA SKUPINA A
STARÁ PAKA 0:2 SKŘIVANY

Sestava :  Stěhulka – Jebavý, Žalman, Postolka, Kofránek(46.Michálek) – Čapek, Malý, Brzek, Vysuček, Zámečník(65.Blažek) – Schubert(85.Pařízek)

Branky: 65.Žalman(pen), 80.Čapek

ŽK: Malý, Michálek

Rozhodčí: Franěk – Vítek a Nožka

Diváci :  120

V dohrávaném utkání 18.kola jsme se představili na asi nejkvalitnější trávě v soutěži, na hřišti Staré Paky. Všichni jsme měli ještě v paměti rok starou jarní porážku z minulé sezony v tomto areálu 3:8 a tak jsme kladli větší důraz na zabezpečenou obranu. Od počátku bylo utkání vyrovnané, střídali se pasáže, kdy měla navrch jedna strana, ale mnoho velkých šancí se nerodilo. Do první větší šance zápasu se ve třetí minutě po rohu dostal Žalman, ale střela asi ze 13 metrů minula branku. Další šance se zrodila až ve 27.minutě, kdy se Vysuček po dobré kombinaci našich dostal tváří v tvář domácímu gólmanovi, avšak ten ho vychytal. O pět minut později minul míč Žalman a Jebavý musel hasit příležitost Paky v poslední chvíli. V čase kolem 40.minuty utkání jsme se dopustili řady ztrát a nepřesností. Soupeř se dostal do několika slibných střeleckých možností, Stěhulku v brance však nepokořil a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Stejný ráz mělo střetnutí i po změně stran, domácí se však nevyvarovali několika chyb v obraně a to zajímavý duel rozhodlo. V 54.minutě jsme ještě úspěšní nebyli, to Brzek uvolnil Schuberta, ale tomu se střela v dobré pozici svezla a branku netrefil. V 63.minutě Staropačtí chybovali v rozehrávce, rychlý Zámečník jim sebral míč, následoval hrubý faul a penalta, ze které nás poslal Žalman do vedení. Po naší vedoucí brance soupeř zvýšil útočnou aktivitu a měl pár dobrých příležitostí k vyrovnání. V 70.minutě po trestném kopu a následném závaru před naší brankou zlikvidoval tvrdou střelu zblízka svým tělem Stěhulka, o sedm minut později skončil centr domácích na našem břevně a s odraženým balonem jsme si i trochu se štěstím poradili. V 80.minutě jsme do otevřenější obrany Staré Paky podnikli brejk, Schubert hlavou prodloužil na Čapka a ten přehodil domácího brankáře – 2:0. Od této chvíle jsme si již vedení hlídali a protože Pařízkův gól v závěru nebyl uznán pro ofsajd, skóre se již nezměnilo.

Zisk tří bodů proti nebezpečnému soupeři je důležitý a zasloužilo se o to celé družstvo. Náš tým nyní hraje v pohodě a i když se nevyvaruje nějakých chyb, ve hře je cítit určitý řád a pohoda.

Diskutovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *