První jarní vítězství!

JAKO 1.B TŘÍDA SKUPINA A
SKŘIVANY 2:1 DVŮR KRÁLOVÉ B

Sestava :  Stěhulka – Jebavý, Žalman, Škaloud(16.Čermák), Kofránek – Čapek(66.Zámečník), Lihan, Brzek, Malý – Schubert, Vysuček(66.Michálek)

Branky: 37.Žalman (pen.), 68.Zámečník

ŽK: Kofránek, Brzek, Lihan, Čapek

Rozhodčí: Vlachý – Říha a Hofman

Diváci :  22

První domácí jarní mistrovské utkání jsme po deštích v týdnu byli nuceni přehodit na umělku do Kobylic. V nedělním podvečeru se hrálo za zimního počasí, teplota byla sice kolem pěti stupňů, ale ledový severní vítr pocitovou teplotu značně snižoval. Navíc se hrálo v době hokejového utkání Pardubic a tak se přijelo podívat opravdu jen pár nejvěrnějších diváků.

V prvních 20 minutách se hrál v poli poměrně vyrovnaný fotbal, my jsme však byli nebezpečnější v útočné fázi. Vytvořili jsme si dvě dobré příležitosti, ale jak Schubertovi, tak i Brzkovi střely nevyšly podle představ a tak se skóre neměnilo. Měnilo se však na druhé straně ve 22.minutě, kdy sudí pustil u rohového praporku nedovolený zákrok útočníka hostů na Jebavého, následnou přihrávku na volného hráče ve vápně jsme řešili faulem a z penalty šel Dvůr do vedení. I my jsme svou první branku vstřelili z pokutového kopu, když se ve 37.minutě po nedovoleném zákroku ve vápně soupeře prosadil náš tradiční střelec Žalman – 1:1. Remízovým stavem skončil i poločas.

Ve druhém dějství šancí před oběma brankami přibylo, na naší straně jich však bylo o poznání více. Zakončení z obou stran bylo ale žalostné, jako by střelcům vadila umělá tráva. Vítězná akce se tak zrodila v 68.minutě hry, kdy jeden z povedených brejků potáhl do vápna Schubert, předložil míč střídajícímu Zámečníkovi a ten nadvakrát prostřelil gólmana hostů – 2:1. Po tomto okamžiku se Dvůr začal tlačit více do útoku a nám se otevíraly možnosti protiútoků do otevřené obrany. Protože jsme je však dost lehkovážně i zahazovali, naděje soupeře žila až do závěrečného hvizdu. Naštěstí i střelba jejich útočníků nebyla dobrá a tak jsme nejtěsnější vítězství uhájili.

Vzhledem k počtu brankových šancí můžeme považovat naši výhru za zaslouženou, jinak to ale fotbal v tomto počasí moc záživný nebyl. Připomínalo to spíše zápas ze zimní přípravy a tak nezbývá než věřit, že se počasí umoudří a my se budeme moci představit našim divákům i na trávě ve Skřivanech, kde je i jiná atmosféra. 

Diskutovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *