DERBY JE NAŠE!

JAKO 1.B TŘÍDA SKUPINA A
KOBYLICE 2:4 SKŘIVANY

Sestava: Stěhulka – Tauchman, Žalman, Matějka(72.Vlček), Zima – Čapek, Škaloud, Kofránek, Hrubeš(72.Staněk) – Vysuček(86.Nosek), Schubert(90.Čermák)

Branky: 10. a 18. Vysuček, 49.Škaloud, 92.Žalman(pen)

ŽK: 20.Zima, 65.Vysuček, 73.Tauchman

Po sérii pěti proher nás čekalo derby v nedalekých Kobylicích, kam jsme zajížděli již tradičně v neúplné sestavě. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a vytvořili si několik náznaků k zakončení. V 10.minutě zatáhl míč Čapek, přihrál Vysučkovi a pro něho nebyl problém míč uklidit do odkryté branky – 0:1. Ve 12.minutě měli obrovskou šanci Kobylice, ale Žalman mířící míč do brány stihl odkopnout. Ve 20.minutě jsme využili obrovské chyby domácích a když se k tomu přidalo nedorozumění mezi brankářem a stoperem, Vysuček v klidu střílí druhý gól do prázdné branky – 0:2. Ve 22.minutě uvolnil Schubert skvěle Kofránka, který postupoval sám na brankáře, ale přehodit se mu ho nepovedlo. Ve 32.minutě se v tutovce objevil Zima po přihrávce Žalman, ale ani on skóre nenavýšil. Ve 42.minutě jsme se po sérii kombinací dostali až do zakončení, které však zblokovala obrana Kobylic. Ve 45.minutě Kofránek přihrál do velké šance Hrubešovi, ale brankáře prostřelit nedokázal. Z naší strany skvělý poločas a jen škoda, že jsme spoustu dalších příležitostí nedokázali využít.

Druhý poločas začal šancí domácího Spartaku, která skončila rohovým kopem. Ten se nám povedlo ubránit, dostat míč k Schubertovi, který skvěle našel nabíhajícího Škalouda a ten mohl ve 49.minutě znovu rozvlnit síť – 0:3. Tento gól nás až moc uklidnil a začali mít více ze hry Kobylice. Toho využili v 61.minutě a po centru a našem nedůrazu ve vápně otevírají svůj gólový účet – 1:3. Prakticky hned v rozehrávky zatáhl po lajně míč Kofránek, předložil ho Schubertovi, ale ten brankáře domácích neprostřelil. V 68.minutě se probil do vápna Vysuček, ale hattrick bohužel nezkompletoval. V 74.minutě poslali Kobylice centr do našeho vápna, na který jsme opět špatně zareagovali a míč skončil v naši síti – 2:3. V této fázi utkání jsme se soustředili hlavně na bránění výsledku a domácí jsme do větších šancí nepouštěli. Na konci zápasu se do rychlého protiútoku dostal Čermák, toho domácí brankář ve vápně srazil a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Žalman a s přehledem jí proměnil.

Zasloužené vítězství našeho týmu, které mohlo být pohodlnější a klidnější, kdybychom využili pár z našich vyložených šancí. Přesto bereme velmi důležité 3 body a po pěti zápasech konečně poznáváme pocit vítězství!

Diskutovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *