PODZIM 2023

Hrozivý start, skvělá druhá část podzimu!
I.B mužů – podzim 2023
Přehled výsledků:
Skřivany – Kosičky 3:7
Kopidlno – Skřivany 7:1
Skřivany – Kocbeře 5:0
Chlumec B – Skřivany 1:0
Skřivany – Sobotka 5:0
Stará Paka – Skřivany 2:0
Skřivany – Úpice 5:0
Jičín B – Skřivany 2:4
Skřivany – Dolní Kalná 3:0
L.Bělohrad B – Skřivany 0:3
Skřivany – Vrchlabí B 1:0
Skřivany – Nepolisy 1:0
Nová Paka – Skřivany 0:2

Do sezony 2023/27 jsme vstupovali bez výrazných změn v kádru, z Ohnišťan přišel Sedláček, z Nechanic Němec a Šafařík a ze Žeretic Saganovskyy. Podzimní část bývá také ovlivněna častějšími absencemi hokejistů a tak jsme si nebyli úplně jistí, jak se týmu v I.B třídě povede. Naštěstí se nám vyhýbala dlouhodobá zranění členů základního kádru a tak je nakonec pohled na tabulku velice příjemný.

Začátek soutěže nám však vůbec nevyšel. V prvních dvou zápasech jsme dostali po sedmi gólech a byli jsme psychicky hodně dole. V prvním střetnutí jsme doma podlehli Kosičkám 3:7, když se na těžkém terénu soupeř lépe pohyboval a dělala nám problémy rychlost jeho ofenzívně laděných hráčů. V Kopidlně jsme sice dobře začali a ujali se vedení, ale nakonec z toho byla nejvyšší porážka podzimu 1:7. V pořadí třetí utkání našemu týmu pomohlo, Kocbeře jsme přehráli 5:0, ale výsledek mohl být i dvojnásobný. V Chlumci jsme s tamním C družstvem a podzimním králem soutěže předvedli kvalitní výkon, kterému chybělo jediné a to trocha štěstí v koncovce. V pěkné zápase jsme si vytvořili více gólových šancí, ale jedinou branku vstřelili domácí a tak jsme podlehli 0:1. V domácím utkání se Sobotkou jsme pokračovali dobrým výkonem, který jsme předvedli v Chlumci a protože jsme tentokráte šance i proměňovali, výrazně jsme zvítězili – 5:0. Asi největší zklamání podzimní části jsme prožili ve Staré Pace, kde nám sice podobně jako domácím chyběla řada hráčů, ale soupeř se s absencemi vyrovnal o poznání lépe, nedopouštěl se zásadních chyb a protože my ano, odjeli jsme s porážkou 0:2. V domácím duelu s Úpicí jsme opět disponovali plnou sestavou a i když soupeř předvedl kvalitní výkon, nakonec jsme potřetí za sebou doma vyhráli 5:0. V Jičíně s tamním béčkem jsme měli problémy se složením týmu, ale i tak jsme domácí přehráli výsledkem 4:2. Zde jsme také naposledy na podzim inkasovali, posledních pět duelů jsme vyhráli bez obdržené branky. Doma s Dolní Kalnou se u nás představil tým z horní čtyřky a na úrovni zápasu bylo to znát. V poli vrovnané utkání, ale my jsme byli úspěšnější ve finální části našich akcí a to rozhodlo. Výsledek 3:0 byl ale pro hosty příliš krutý. Poté jsme stejným výsledkem vyhráli v pěkném sportovním areálu Lázní Bělohrad nad jejich rezervním týmem, když jsme byli o poznání nebezpečnější v ofenzívě. Domácí nám byli místy vyrovnaným soupeřem, ale bylo to hlavně uprostřed hřiště, kde se zápasy nerozhodují. Následovaly dvě domácí výhry nejtěsnějším rozdílem 1:0, nejprve to bylo s Vrchlabím B a poté v derby s družstvem Nepolis. Duel s posledním Vrchlabím jsme nezačali vůbec dobře, navíc nám byl již ve 34.minutě vyloučen Šafařík. Teprve pak jsme si uvědomili, že se žádný soupeř sám neporazí, v početním oslabení jsme přidali a výsledkem byl vstřelený gól, který byl i vítězný. V dalším kole u nás Nepolisy předvedly kvalitní výkon uprostřed hřiště, měly častěji míč na svých kopačkách, ale naše defenzíva společně s gólmanem pracovala spolehlivě a tak duel rozhodl trestný kop Žalmana z 12.minuty. Závěrečné kolo podzimu jsme hráli na umělé trávě v Nové Pace a k výhře 2:0 nám stačil kvalitní výkon z prvního poločasu. Po změně stran jsme hráli prakticky jen na údržbu, což tentokráte i stačilo. 

Celkově nám tedy po podzimní části patří třetí příčka tabulky, což se jeví po hrozivém začátku jako výsledek z říše snů. Z prvních šesti zápasů jsme čtyřikrát prohráli a nevypadalo to s námi příliš růžově, ale náš tým se poté semknul a posledních sedm střetnutí vyhrál. V těchto zápasech jsme kladli důraz především na kvalitní defenzívu, která byla podpořena výborným Hrubešem v brance. Věděli jsme, že nějaký ten gól většinou dáme a tak bylo hlavním úkolem neinkasovat. Hned 10 hráčů odehrálo nejméně deset utkání, takže se nám základ až na vyjímky příliš neměnil a to nám hodně pomohlo. Střelecky jsme se mohli spolehnout na Vysučka, jehož 20 branek za půl sezony je obdivuhodných.

Pod vedením trenéra Jiřího Suchánka a Tomáše Krále nastoupilo v dresu A týmu mužů 28 hráčů (z toho jediný dorostenec Nosek). Tři hráči – R.Žalman, Vysuček a Schubert mají plný počet 13 startů, jednou chyběli Hrubeš, Malý a Škaloud, dvakrát pak Čapek a Sedláček. 10 startů mají na svém kontě Šafařík a Brzek, 7 Jebavý D., Postolka a Blažek, 6 Nosek a Pařízek, 5 Lihan Jan, 4 Saganovskyy a Michálek, 3 Stěhulka, Váňa a Pánek, 2 Němec a Lihan Pavel, jednou pak nastoupili Čermák, Vlček, Doskočil, Nový a Zámečník.

Tabulce střelců vévodí s 20 (!!!) brankami Vysuček, tři góly vstřelili Schubert s Čapkem, dva Brzek a po jednom Blažek, Žalman, Škaloud a Nosek, jeden gól byl vlastní.

Žlutých karet posbíralo naše družstvo pouze 17, nikdo nedostal více než dvě žluté karty, což se zdá až neuvěřitelné. 2 – Brzek, Sedláček, Šafařík a Postolka, po jedné pak Vysuček, Schubert, Čapek, Blažek, Hrubeš. Malý, Jebavý, Saganovskyy a Němec. Během podzimu viděl jedinou červenou kartu Šafařík.

Diskutovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *