Sezóna 2021/2022

1.B třída sezóna 2021/2022

Přehled výsledků:

PODZIM 2021
Jičín B 0:3 Skřivany
Skřivany 2:1 Kocbeře
Úpice 2:1 Skřivany
Skřivany 7:0 Dolní Kalná
Kopidlno 5:0 Skřivany
Skřivany 0:2 Miletín
Vrchlabí B 5:1 Skřivany
Železnice 2:1 Skřivany
Skřivany 3:8 Dvůr Králové B
Kobylice 2:4 Skřivany
Skřivany 6:2 Stará Paka
Žacléř 2:5 Skřivany
Skřivany 3:0 Nová Paka
Skřivany 8:0 Jičín B

JARO 2022
Kocbeře 3:4 Skřivany
Skřivany 4:0 Úpice
Dolní Kalná 2:1pp Skřivany
Skřivany 6:1 Kopidlno
Miletín 2:4 Skřivany
Skřivany 2:1 Vrchlabí B
Skřivany 1:2 Železnice
Dvůr Králové B 6:3 Skřivany
Skřivany 4:2 Kobylice
Stará Paka 8:3 Skřivany
Skřivany 5:1 Žacléř
Nová Paka 0:2 Skřivany

Po nedohraných sezonách 2019/20 a 2020/21 nám covid-19 umožnil sezonu 2021/22 odehrát celou na všech úrovních a tak se konečně i sestupovalo a postupovalo. Po dvou covidových ročnících se čekalo, jak to na jednotlivá družstva I.B třídy zapůsobí. 

Start do nové sezony jsme měli dobrý a v Jičíně jsme po odpovědném výkonu a hattricku Schuberta brali tři body za výhru 3:0. Výhru jsme potvrdili i v domácím utkání s Kocbeřemi, i když jsme se na ni po výsledku 2:1 hodně natrápili. V Úpici jsme utržili první prohru sezony po výsledku 1:2, duel ovlivnily naše zahozené šance a tak jsme nedosáhli ani na bod. Doma s Dolní Kalnou jsme brali nakonec pohodové vítězství 7:0, ale bezbrankový poločas nenasvědčoval vysoké výhře. V Kopidlně jsme utrpěli vysokou porážku 5:0 a zde také začala naše série nepřesvědčivých výkonů a pěti po sobě jdoucích porážek. Měli jsme velké problémy se složením týmu a to na tuto soutěž zkrátka nestačí. Po Kopidlně jsme doma podlehli neoblíbenému soupeři z Miletína 0:2 po dobrém výkonu ve druhém poločase, který však na taktický výkon hostů nestačil. V dalším kole jsme se ve Vrchlabí představili v hodně kombinované sestavě, což jednoduše na domácí nestačilo a konečný rezultát 1:5 tomu i odpovídá. V Železnici jsme poté měli k dispozici kvalitnější kádr a podali i dobrý výkon, přesto to na vedoucí tým tabulky nestačilo a podlehli jsme 1:2. Záloha Dvora Králové nám v 9.jarním kole dala doma pořádnou fotbalovou lekci, tvrdě trestala naše chyby a uštědřila nám pořádný výprask – 3:8. Po tomto kole jsme se dostali velmi blízko pásma sestupu a tak si musíme cenit vítězství z derby v Kobylicích dvojnásob – 4:2. Toto vítězství odstartovalo sérii pěti po sobě jdoucích podzimních výher. Nejprve jsme doma přehráli Starou Paku 6:2, když jsme byli dostatečně produktivní. V Žacléři se poté naše výhra 5:2 nerodila vůbec snadno a rozhodl až povedený závěr duelu. V dalším kole jsme doma překvapivě snadno porazili Novou Paku 3:0 a v posledním kole na podzim – předehrávaným 1. jarní kole – naložili Jičínu B pořádný příděl – 8:0.

Na jaře se pak hrálo zbylých 12 kol soutěže. Jarní pouť jsme začali ubojovaným vítězstvím v Trutnově na umělé trávě, kde jsme porazili Kocbeře 4:3. Úpici jsme pak v dalším kole doma jasně přehráli a skóre 4:0 mohlo být i výraznější. V Dolní Kalné jsme brali za remízu 1:1 a následný neúspěch v penaltovém rozstřelu pouze bod, když jsme i přes dostatek šancí dokázali skórovat pouze jednou. V 18. kole jsme doma vrátili Kopidlnu vysokou jarní porážku 0:5 i s úroky – vítězství 6:0. V Miletíně jsme i přes dobrý výkon po změně stran tak jako je na tomto stadionu tradicí prohráli – 2:4. Domácí duel s Vrchlabím B jsme mohli doma rozhodnout dříve, ale nebyli jsme produktivní a tak jsme se o body obávali až do konce – 2:1. Poté nás doma pokořila vedoucí Železnice 2:1 a prakticky tak již rozhodla o svém postupu do 1A třídy. Ve Dvoře Králové jsme nepodali dobrý výkon, inkasovali laciné branky a vysoko i prohráli – 3:6. Kobylice jsme v dalším kole porazili stejným poměrem branek jako na podzim 4:2, ale fotbal to v nekompletních sestavách ke koukání příliš nebyl. Ve Staré Pace jsme na nejlepším pažitu v soutěži mysleli hlavně na útok a domácí nás za to tvrdě ztrestali a my jsme podruhé v sezoně prohráli 3:8. Poslední dvě kola nám však vyšli, nejprve jsme doma hladce porazili Žacléř 5:1 a v posledním kole jsme pak v páteční předehrávce porazili po odpovědném výkonu domácí Novou Paku 2:0. 

Nakonec jsme tedy získali v 26 odehraných kolech slušných 46 bodů a pyšnili se druhou nejlepší ofenzívou v soutěži. Horší to bylo ale s naší defenzívou, neboť jen 5 celků inkasovalo více branek než my. Pro diváky jistě atraktivní podívaná, pro trenéry asi nikoli. Konečné čtvrté místo je naším druhým nejlepším umístěním v I.B třídě a tak lze považovat sezonu za úspěšnou. Radost trochu kalí fakt, že s prvními dvěma celky tabulky jsme nezískali ani bod. 

Pod vedením trenéra Suchánka a Krále nastoupilo v dresu A týmu mužů 33 hráčů, tak trochu neuvěřitelně velké číslo (z toho 5 dorostenců). Tři hráči – Žalman R., Kofránek a Čapek – zasáhli do všech 26 zápasů, dvakrát chyběl Schubert, čtyřikrát Vysuček. 20 startů si připsal D.Jebavý, 18 Škaloud, 17 Váňa, 16 Vlček, 14 Stěhulka a Čermák, 13 P.Jebavý, 12 Zámečník, Lihan, Blažek a Š.Staněk, 11 Brzek, 10 Zima, Postolka a Nosek, 8 D.Hrubeš, 6 Tauchman, 5 Matějka, 4 Kvaček, 3 D.Syřiště a A.Staněk, 2 Shytell, jednou pak nastoupili Saganovskyy, Kučera, V.Žalman, P.Žďárský, Budina a Doskočil.

Králem střelců se stal Vysuček s 24 vstřelenými brankami, druhý pak byl Schubert s 18 brankami. Následoval Kofránek s 10 góly, R.Žalman 7, Brzek 5, Čapek 4, 3 Škaloud, Lihan a Kvaček vstřelili 2 branky, jednu měli na svém kontě Vlček, Zámečník, Blažek, Zima, a Hrubeš, jedna byla vlastní.

Náš tým obdržel za celou sezonu 2 červené karty a 50 žlutých karet. Červené karty si připsali Schubert s Brzkem, pořadí mezi žlutými kartami je následující: 7 – Schubert, 5 Kofránek a Lihan, 4 Brzek, Čapek a D.Jebavý, 3 Vysuček, R.Žalman a Postolka, 2 Zámečník, Váňa, Hrubeš a Čermák, po jedné pak Blažek, Zima, Stěhulka a Tauchman.

Diskutovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *