Z HAJNIC BEZ BODU!

JAKO 1.B TŘÍDA SKUPINA A
HAJNICE 3:2 SKŘIVANY

Sestava :  Stěhulka – Čapek, Žalman, Novotný, Michálek – Saganovskyy (75.Špáta), Škaloud, Váňa (72.Kvaček), Nosek – Šedivý, Schubert (89.Vlček)

Branky: 37.Šedivý, 76.Čapek

ŽK: Michálek, Stěhulka, Váňa, Kvaček

Rozhodčí: Zlatník – Mládek a Marek

Diváci :  140

V Hajnicích, který je dalším nováčkem soutěže, jsme ještě nikdy nehráli a přivítal nás pěkný podhorský sportovní fotbalový areál. V utkání jsme museli využít hráčů B týmu, jinak bychom to nedali kvůli rozsáhlé absenci ani dohromady. 

V zápase samotném jsme prospali první poločas. Hosté mají ve svém středu řadu fotbalistů, kteří hráli v minulosti vyšší soutěže a my jsme jim v prvních 45 minutách nechali příliš prostoru. Hráli jsme zakřiknutě, bez potřebného nasazení a to soupeři vyhovovalo. Již ve 3.minutě jsme nechali domácí podniknout útok po pravé straně, odcentrovat a nikým neatakovaný hajnický útočník bez problémů otevřel hlavou skóre – 0:1. Naši hráči se na místy podmáčeném trávníku špatně pohybovali a často podkluzovali, přesto se hra postupem času vyrovnávala. Ve 38.minutě jsme ukázali, že fotbal hrát umíme, na konci povedené akce byl přesný centr Čapka na Šedivého, který se ve vápně prosadil a vstřelil svůj premiérový gól v soutěži – 1:1. Namísto uklidnění však přišla o dvě minuty později hrubka v naší defenzívě, Čapek netrefil hlavičku našemu brankáři a následný souboj posoudil sudí jako penaltový. Hajnice tak šly zase do vedení.

Po změně stran se naše hra zlepšila, již jsme nehráli tak ustrašeně a tak byla naděje na obrat. Aby k tomu mohlo dojít, museli bychom se vyvarovat hrubek v defenzívě a také by musela mít trojice rozhodčích stejný metr na obě strany. V 73.minutě zahrál soupeř dlouhý míč do našeho vápna, který si měl sebrat náš brankář. Při vyběhnutí však podklouzl a přitom podrazil domácího hráče, následovala penalta a naše ztráta byla dvoubranková – 1:3. Již o tři minuty později se ale u postranní čáry uvolnil Schubert, odcentroval a Čapek nás znovu dostal do zápasu – 2:3. Bohužel sudí další změnu skóre již nedopustili. Při faulu na Čapka ve vápně soupeře hlavní rozhodčí namísto odpískání penalty běžel za postranním sudím na naši polovinu a ten mu poradil odpískat nějaký nedovolený zákrok na naší polovině ve prospěch domácích. Jak je vidět, VAR v Hajnicích funguje na jedničku, i když tam žádné kamery nejsou. Ještě více nás sudí zařízl při našem brejku pár minut před koncem. Kvaček dostal pěkný míč za obranu, dostal se před obránce do vyložené šance, ale při pokusu o střelu z malého vápna byl stažen k zemi. Ukázková penalta se ale nekonala, píšťalka zůstala němá. Po tomto momentu bylo jasné, že nám v Hajnicích bodovat dovoleno nebude. 

Diskutovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *